Grondkabel recycling

Blokker Metaalrecycling is gespecialiseerd in de verwerking van grondkabel. Wij beschikken over alle benodigde voorzieningen, certificering en vergunningen om deze kabel te mogen verwerken. Duizenden tonnen grondkabel uit o.a. Nederland, België en Duitsland worden bij ons gerecycled.

Elektromotoren recycling

Wanneer motoren bij ons binnenkomen wordt er bepaald hoe deze motoren verwerkt gaan worden. Kleinere motoren worden geshredderd of geëxporteerd, terwijl grote motoren bij ons op de werf worden ontmanteld. Aan de afmetingen en tonnages van motoren zit geen limiet. Indien nodig worden deze op locatie verwerkt. Na verwerking zijn de aanwezige grondstoffen zoals koper, ijzer en aluminium weer klaar om ingezet te worden.

PVC kabel-recycling

Blokker Metaalrecycling staat bekend als (grond)kabel verwerker. Naast grondkabel zijn er nog talloze andere vormen van kabel, waaronder PVC kabel, YMVK kabel, datakabel, aluminium kabel, scheepskabel, laskabel, voedingskabel enzovoort. Overal om ons heen waar stroom is, zijn ook kabels. Van 2,5 mm2 installatiedraad voor de voeding van onze stopcontacten, tot dikke 400 mm2 voedingskabels van bijvoorbeeld zware elektromotoren.

Transformatoren Recycling

Blokker Metaalrecycling heeft jarenlange ervaring in het recyclen van transformatoren en heeft alle voorzieningen om deze volgens de geldende wet- en regelgeving verantwoord en milieuvriendelijk te recyclen. De materialen die van de trafo afkomen zoals ijzer, koper, aluminium, siliciumplaat enzovoort worden klaargemaakt om hun weg terug te vinden als herbruikbare grondstoffen.

Statoren rotoren recycling

Statoren en rotoren zijn onderdelen die onder andere voorkomen in elektromotoren en generatoren. Bij Blokker Metaalrecycling worden zowel grote als kleine statoren/rotoren ingekocht.

Zeekabel Recycling

Windparken op zee, een kabel verbinding tussen Nederland en Groot-Brittannië, offshore kabel komt vaak in lange lengtes en grote tonnages vrij. Bij Blokker Metaalrecycling hebben wij al jaren ervaring met de verwerking van offshore zeekabel.